Tudi vi se lahko prerodite - GRLENA ČAKRA

V programu učenje za samopomoč bomo februarja  ozaveščali blokade in krepili grleno čakro. 

Njena osnovna naloga: Je posrednik med čustvi in razumom. Funkcijsko je grlena čakra povezana z spolno čakro. Skozi njo bi namreč morali jasno izraziti vsako primarno čustvo, ki nastane v spolni čakri- svoje  potrebe in občutke.     

Grlena čakra je sedež našega govornega izražanja, sposobnosti poslušanja in ustvarjalnosti.  

Fizično vpliva na naslednje organe: grlo, ščitnico in obščitnične žleze, vratno hrbtenico, požiralnik, zobe in čeljusti, usta in hipotalamus.
Na čustveno-mentalnem nivoju vpliva na glas, ki je nosilec številnih informacij, kar omogoča verbalno komunikacijo. Pogoj za dobro komunikacijo pa je dobro razvita grlna čakra, ki omogoča obvladovanje jezika. z njo sta povezani tudi sposobnosti učenja in koncentracije ter odprtost za mnenja drugih. Pomembno vlogo ima ta čakra tudi pri izražanju resnice: ljudje z uravnovešeno grlno čakro so resnicoljubni in nimajo težav suvereno izražati resnice.  Ljudje z dobro delujočo grleno čakro se z lahkoto izražajo in so hkrati tudi dobri poslušalci.

Motnje in blokade: V primeru, da grlena čakra premočno deluje, se to manifestira v potrebi po prevladi, manipuliranju z močjo in obvladovanju sočloveka.

Prešibko delujoča čakra se kaže v sramežljivosti, zadregah, pomanjkanju poguma za izražanje resnice oz. v strahu pred konflikti, v strahu pred javnim nastopanjem, slabem posluhu in plesnem ritmu, nagnjenosti h klevetanju, k laganju, pretvarjanju in k skrivnostim.

Pri motnjah delovanja grlene čakre na telesni ravni ko je preveč energije se največkrat sliši: hripavost, zatikanje glasu, predominanten glas oz. agresiven nastop, hreščeč glas, jecljanje. >

Znak šibkega in motenega pretoka energije skozi to čakro na telesni ravni se lahko manifestira tudi v težavah, povezanih z grlom (angine, tumorji), v boleznih ščitnice (golšavost, tumorji) in motnjah v požiralniku.

Grleno čakro slabi predominantna in avtoritarna vzgoja, ki zatre osebnost in s tem tudi naloge te čakre.  

Naučili se bomo osvobajati blokade, in krepiti povezanost  z meditacijo, afirmacijami in fizičnimi  vajami. 
 
Prijave na 041 289 632 Jožica

Podrobnosti o dogodku

Začetek dogodka 18-02-2020 18:00
Konec dogodka 18-02-2020 20:00
Konec prijav 18-02-2020 16:00
Cena Prostovoljni prispevki
Lokacija Točka moči VGC dom na Vidmu Ilirska Bistrica
Za ta dogodek ne sprejemamo več rezervacij

Predstavitev

Energijski nivoji človeka
Tehnike terapij
Osebno trenerstvo
Prehranska dopolnila Neolife

Zdravje in počutje

Sproščanje in osvobajanje
Telesna aktivnost
Atlas po HumanUp

Splošno

O meni
Pogoji poslovanja
Politika zasebnosti
Spletni piškotki

Kontaktni podatki

Jožica Ramšak
jozica@prerojen.si