Tudi vi se lahko prerodite - SRČNA ČAKRA

V programu učenje za samopomoč bomo februarja ozaveščali blokade in krepili srčno čakro. 

Srčna čakra nosi informacije o tem ali se imamo radi ali se spoštujemo itd. Lahko bi rekli, da je nekak most, povezava harmonije med dušo in telesom.

Človek z dobro delujočo srčno čakro je notranje svoboden. Odprta srčna čakra je hram resnične čustvene predanosti – občutenja, dajanja in sprejemanja resnične ljubezni.  Obenem pa tudi zavest o pomenu ljubezni kot edine prave besede ali občutenja, s katerim lahko opredelimo univerzalno, najvišje, božje … Tu se najprej poraja sposobnost ljubezni do samega sebe in pogojeno s tem tudi ljubezni do drugih. To zgleda morda samoumevno, pa ni tako – človek lahko ljubi le iz svojega srca, kjer je že sprejel in vzljubil sam sebe.
Fizično pokriva območje zgornjega dela prsnega koša in zgornji del hrbta. Vpliva pa tudi na: priželjc,imunski sistem in dihanje (preplitvo dihanje kaže na strah – plitvo sprejemanje življenja).

Bolezni v povezavi s srčno čakro-simptomi: bolezni srca in ožilja, infarkt, angina pektoris, aritmije, prirojene okvare srca, poškodbe zaklopk, arterijske bolezni , razširjeno srce, hiper ali hipoteznija …bolezni pljuč (bronhialna astma, pnevmonije, bronhitis, tuberkuloza, pljučni rak), bolezni imunskega sistema (alergije, gripa, kronična utrujenost, aids …), bolezni dojk, težave z rameni in rokami (sklepi, mišice, nevralgije), težave s hrbtenico v prsnem predelu (skolioza, kifoza …), občutek teže na prsnem košu, občutek tesnobe – stiskanja v prsih.

Psihološke funkcije v povezavi s srčno čakro: Center ljubezni, sočutje, predanost, zaupanje, sposobnost občutenja energij, tudi zdravljenja sebe in drugih, sposobnost izmenjave in izražanja resničnih čustev sprejemanje in dajanje, odpuščanje, navdih, čustveni odziv na naše misli, notranja radost in občutek miru, pogum, potrpežljivost.

Včasih lahko govorimo ali slišimo tudi o tem, da nekoga ljubimo, sebe pa ne. To je v bistvu težko združljivo in razumljivo, ker tak človek ni sprejel že v fazi dozorevanja (3. čakra) sebe in tukaj je težko govoriti o nekakšnem čustvenem žrtvovanju ali pa srčnem mazohizmu, ker ima tak človek energijske deviacije že na področju druge čakre in skoraj gotovo blokado v solarnem pleksusu. Torej bi lahko bilo nekako tako: ljubiti in sprejemati samega sebe brezpogojno, torej natanko takšnega kot si, je predpogoj za resnično brezpogojno spoštovanje, zaupanje, sprejemanje in ljubezen do drugega. Seveda smo v samem sebi z mnogo stvarmi nezadovoljni, vendar moramo to sprejeti in ne zanikati, lahko tudi kaj spremenimo, če imamo voljo in močno željo, prav tako pa moramo sprejemati in ljubiti tudi druge, z vsem kar nosijo v sebi. Ni pomembno ali nam je vse pri določenih osebah všeč, le sprejeti moramo kot dejstvo, da je vse skupaj ena in ista celota, sestavljena iz mozaika posameznih duš in oseb.

Kadar je srčna čakra zaprta, se vrti nepravilno ali pa poškodovana, se porajajo v nas čustva in občutki kot so: žalost, jeza, bes, nestrpnost, strah, nesposobnost ljubiti, sovraštvo, maščevalnost, nesposobnost odpuščanja, tako sebi kot drugim, patološko ljubosumje, čustvena otopelost, strahovi pred prevarami in čustvenimi ranami, nezaupanje itd. Obenem pa se seveda pojavi tudi bolezen v fizični obliki, ker gre enostavno za neizživeta in neizražena čustva, kar posledično vpliva na naše fizično telo.

Naučili se bomo osvobajati blokade, in krepiti povezanost  z meditacijo, afirmacijami in fizičnimi  vajami. 

Prijave na 041 289 632 Jožica

Podrobnosti o dogodku

Začetek dogodka 19-02-2020 18:00
Konec dogodka 19-02-2020 20:00
Konec prijav 19-02-2020 16:00
Cena Prostovoljni prispevki
Lokacija VGC Pivka (vhod zadaj iz parkirišča)
Za ta dogodek ne sprejemamo več rezervacij

Predstavitev

Energijski nivoji človeka
Tehnike terapij
Osebno trenerstvo
Prehranska dopolnila Neolife

Zdravje in počutje

Sproščanje in osvobajanje
Telesna aktivnost
Atlas po HumanUp

Splošno

O meni
Pogoji poslovanja
Politika zasebnosti
Spletni piškotki

Kontaktni podatki

Jožica Ramšak
jozica@prerojen.si