Tudi vi se lahko prerodite - AŽNA ali TRETJE OKO

Nameščena je na sredini čela, med obrvmi in v isti ravni na zadnji strani glave.

Je indigo barve in s svojo energijo oskrbuje oči, ušesa nos, male možgane in žlezo hipofizo (endokrini sistem.)

Ažna predstavlja naše  duhovno središče, središče miru in tišine, z njo upravlja naša notranja bit, ki jo  vodi duša. Njena energija je povezana z mentalnim telesom. Sprejema vtise v obliki vibracijskih podatkov.

Je center modrosti, vizualizacije,ustvarjanja notranjih podob, intuicije, naših vizij in sanj.

Ažna predstavlja zmožnost za jasen in sočuten vid, v njej so spravljeni vsi naši spomini in vizije prihodnosti- simbolizira jo tretje oko.

Tretje oko je kot zrcalo, saj vidi vse, a ne sodi. Zapisuje in odseva prejete vtise, ter jim daje moč modrosti, novo razsežnost , česar ogledalo ne zmore. Odsevno površino je moč prekriti s tanko meglico iluzij, fantazij in strahu, da nam ni treba jasno videti svoje podobe in tudi ne spoznati resnice. Ko ohranjamo zunanji videz in upiramo nanj svoje upe in prepričanja smo varni, a nikoli ne doživimo ekstaze razsvetljenja.

Modrost tretjega očesa ni odvisna od pomembnosti našega ega, nestanovitnega občutka lastne vrednosti, občutka negotovosti, ali premajhne ljubezni do sebe. Zanima jo le delovanje iz najvišje namere, ki vidi večjo sliko onstran trenutnih težav.

Vrednote, ki jih shranjujemo v ažni čakri so:

Ravnovesje, razum, nenavezanost, domišljija, duhovnost, razumevanje, modrost, jasnost, zaupanje, objektivnost, zavedanje, pozornost, jasnovidnost, intuicija, spomin, inteligenca, odprtost za nove zamisli, samozavest, ustvarjalna energija, …

Ko živimo po vrednotah, ki pripadajo tej čakri, si prizadevamo videti razliko med resnico in iluzijo. To je zmožnost, da predvidimo dolgoročne posledice in ne iščemo le kratkoročnih rešitev. Imamo sposobnost, da določeno situacijo  pogledamo z več različnih zornih kotov in vidikov. Sposobnost, da se prepoznamo v vseh vidikih svoje biti je odvisna od razvoja močnega in zaupanja vrednega središča, ki pa je odvisno od tega ali je osebnost pripravljena raziskovati svet v katerem živi.

Tudi v tej čakri smo shranili omejujoča prepričanja, ki nam ne dovolijo izkušnje resnice.

Do motrenj v pretoku energij skozi čakro pride, kadar nas je strah, da bi videli resnico in se nismo pripravljeni soočiti s tistim, kar hočemo.

 Duhovna resnica je, da se stvarnost nahaja za našimi očmi, ne pred njimi. Senčna stran ažne čakre je dvom vase in pogubna navada, da se primerjamo z drugimi. Misli, ki jih ne izgovorimo, vsebujejo sodbo, ki izkrivlja in slabo vpliva na vsako prisotno interakcijo. Bolj pomembno je , da nudimo spoštovanje in odprtost, kot da bi utrjevali svoj ego z vedenjem stvari, ki ranijo druge. S tem, ko postanemo sovražni do drugih in jim zavidamo , ali jih negativno presojamo,izgubimo tudi vpogled v lastno vrednost in ravnotežje. Dobimo občutek, da nimamo smeri, postanemo slepi za vse in izgubimo svoj simbolni vid. Najlažje je tudi prevzeti odgovornost za druge in se  izogibati lastni odsevni podobi. Na srečo nam blago in odločno ponuja priložnost, da sledimo lastni poti.

Naučili se bomo osvobajati blokade, in krepiti povezanost  z meditacijo, afirmacijami in fizičnimi vajami. 

Prijave na 041 289 632 Jožica

Podrobnosti o dogodku

Začetek dogodka 17-03-2020 19:00
Konec dogodka 17-03-2020 21:00
Konec prijav 17-03-2020 18:00
Cena Prostovoljni prispevki
Za ta dogodek ne sprejemamo več rezervacij

Predstavitev

Energijski nivoji človeka
Tehnike terapij
Osebno trenerstvo
Prehranska dopolnila Neolife

Zdravje in počutje

Sproščanje in osvobajanje
Telesna aktivnost
Atlas po HumanUp

Splošno

O meni
Pogoji poslovanja
Politika zasebnosti
Spletni piškotki

Kontaktni podatki

Jožica Ramšak
jozica@prerojen.si