Tudi vi se lahko PRERODITE - GRLENA ČAKRA (Prerojen.si in Zoom)

Na tedenskih brezplačnih delavnicah "Tudi vi se lahko PRERODITE"  bomo v letu 2022 ozaveščali in sproščali omejitve in blokade na čakrah - energijskih centrih ter jih krepili.

V mesecu avgustu se bomo posvetili GRLENI ČAKRI - ČAKRI IZRAŽANJA, KOMUNIKACIJE.
V programu učenje za samopomoč bomo v tem mesecu ozaveščali blokade in krepili grleno čakro, čakro izražanja misli in čustev, komunikacije - govora in poslušanja. Spoznavali bomo njene naloge ter vpliv na naše delovanje ter kvaliteto življenja. 

GRLENA ČAKRA  predstavlja vir našega izražanja misli in čustev, zato vlada komunikaciji, organizaciji - ustvarjalnosti, povezana je s pristnostjo - izražanjem resnice in prečiščevanjem.

Glavni nalogi te čakre sta komunikacija in govor. Biti sposoben govoriti, poslušati - komunicirati in izraziti sebe je ključnega pomena za duševno in telesno harmonijo vsakega od nas. Preko nje lahko izrazimo svoj resnični notranji »jaz« na podlagi prostega pretoka med zunanjim in notranjim svetom.

Grlena čakra nam pomaga očistiti tisto, kar smo »pogoltnili« (čustvo, misel, besedo, dogodek ipd.). Velikokrat raje »pojemo« besedo, namesto da bi jo povedali ali jo izrazili navzven naglas. Ta čakra nas torej vabi, da izrazimo sebe, svoja čustva, svojo notranjo resnico.

Leži v predelu vratne hrbtenice v višini grla, je svetlo modre barve, ki simbolizira odprtost, čistost, modrost, vero, zvestobo in zaupanje. Uravnava vse telesne procese v predelu grla, vratu in ust. S svojo energijo skrbi za nemoteno delovanje požiralnika in sapnika, ščitnice, za vratno hrbtenico, zatilje in ramena. Z njo so povezana tudi ušesa in sluh. Je zelo pomembna za kroženje hormonov, metabolizem in presnovo – vpliv ščitnice in obščitnice.

Ljudje, ki imajo grleno čakro v RAVNOVESJU, so odprti in ustvarjalni, znajo prisluhniti in se radi prepustijo navdihu. To so ljudje, ki radi izmenjujejo svoje mnenje in znanje z drugimi. Znajo pokazati svoje prednosti ter sprejeti svoje slabosti in šibkosti. Se znajo izražati in so dobri poslušalci.

PREMOČNA grlena čakra se zaradi presežka energije  manifestira v potrebi po prevladi, manipuliranju z močjo po obvladovanju sočloveka, kaže se tudi v smislu preveč in prehitrega govorjenja. Take ljudi poznamo kot osebe, ki veliko govorijo, vendar zelo malo povedo. Med razlago se pogosto osredotočijo na številne male podrobnosti, vendar na koncu pogovora težko izluščimo bistvo slednjega. Ostali jih pogosto vidijo kot arogantne in toge v svojih mnenjih in vedenju. Največkrat gre za njihov obrambni mehanizem, saj telo poskuša najti način, kako obvladati presežek energije skozi govorjenje.

PREŠIBKA  grlena čakra osebi preprečuje, da bi oblikovali in izrazili svoje lastno mnenje. Take osebe imajo ponavadi zelo šibek glas, so sramežljive v zadregi in ne samozavestne s pomanjkanjem poguma za izražanje resnice v strahu pred konflikti, javnim nastopanjem, ne želijo biti izpostavljene javnosti in kritiki. Lahko imajo slabši posluh in plesni ritem, nagnjenost h klevetanju, laganju, pretvarjanju in skrivnostim.    

POMANJKANJE  energije v tej čakri se kaže v motnjah komuniciranja, pomanjkanju izraznosti in vidne sramežljivosti. Ljudje s šibko grleno čakro se zaprejo vase in so nagnjeni k temu, da bežijo pred resničnostjo.

KAJ JO SLABI? Grleno čakro slabi predominantna in avtoritarna vzgoja, ki zatre osebnost in s tem tudi naloge te čakre. 

NA TELESNI RAVNI: Motnje pri pretoku energije grlene čakre, v vratnem delu so največkrat slišane: hripavost, zatikanje glasu,  agresiven nastop, hreščeč glas, jecljanje. Fizični znaki šibke grlene čakre so prehladi ali težave v zatilju, ustni votlini in zobeh, pogosta napetosti ali bolečine v vratnem predelu. Prav tako se oviran pretok energije v tej čakri kaže v motnjah delovanja ščitnice in obščitnice. Znak šibkega in motenega pretoka energije skozi to čakro na telesni ravni se lahko manifestira tudi v težavah, povezanih z grlom (angine, tumorji), v boleznih ščitnice (golšavost, tumorji) in motnjah v požiralniku.

Na delavnici boste prepoznali in spremenili omejitve, ki lahko izvirajo iz ranega otroštva, so lahko vzorec vaše družine ali prednikov, morda izvirajo iz karmičnih vezi. Naučili se bomo okrepiti grleno čakro z vajami, meditacijo ter afirmacijami.

Vabljeni da se nam pridružite, hvaležni za prostovoljne prispevke za izmenjavo energij.

Prijave niso obvezne so zaželjene na 041 289 632 Jožica ali na spletni strani Prerojen.si


Join Zoom Meeting
https://arnes-si.zoom.us/j/94573562725

Podrobnosti o dogodku

Začetek dogodka 30-08-2022 20:00
Cena Brezplačno
Lokacija Prerojen.si, Podvrh 110, Braslovče
Za ta dogodek ne sprejemamo več rezervacij

Predstavitev

Energijski nivoji človeka
Tehnike terapij
Osebno trenerstvo
Prehranska dopolnila Neolife

Zdravje in počutje

Sproščanje in osvobajanje
Telesna aktivnost
Atlas po HumanUp

Splošno

O meni
Pogoji poslovanja
Politika zasebnosti
Spletni piškotki

Kontaktni podatki

Jožica Ramšak
jozica@prerojen.si